Enver Yusuf Turani yani Rıchard John Kennedy, Fetullah Gülen Terör örgütüyle görüşüyormuş

CİA’da çalıştığı ortaya çıkan Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Cumhurbaşkanı Enver Yusuf Turani yani Rıchard John Kennedy Akit Tv de Katıldığı canlı yayında Proğramın moderatörü sayın Dağıstanlının sorduğu soruda PKK-YPG Terör örgütümüdür sorusunda PKK-YPG Terör örgütüdür demeden soruyu geçiştirdi . Amerika ve İsrailden Destek alırız dedi.Amerika Pensilvanya da yaşayan Fetö Terör örgütü lideri Fetullah Gülen ve Fetö Terör örgütü üyeleriyle görüştüğünü ve onlardan yardım istediği açıklamasında bulundu.

Enver yusuf Turani yani Rıchard John Kennedy Amerikan vatandaşı olan ve Cia’nın Çin masası ajanıdır . 

Enver yusuf Turani yani Rıchard John Kennedy Çinde Öğretmen Koleji’ne girdi ve Temmuz 1983’te Fizik Bölümü‘nden mezun oldu. Turani, 12 Ağustos 1988’de Amerika Birleşik Devletleri‘ne gelerek ilk siyasi sığınmacı Uygur oldu. 

1995 yılında Washington DC merkezli kar amacı gütmeyen bir insan hakları örgütü olan Doğu Türkistan Ulusal Özgürlük Merkezi’ni (ETNFC) kurdu.  Amerika Birleşik Devletleri‘nde Doğu Türkistan bağımsızlık hareketini başlatan ilk kişidir . 

14 Eylül 2004’te Washington DC’de Sürgündeki Doğu Türkistan Hükümeti’nin (ETGE) kurulmasına öncülük eden Turani,Doğu Türkistan Cumhuriyeti Sürgün Hükümetinin ilk Başbakanı oldu. 

Doğu Türkistan Ulusal Özgürlük Merkezi

Sürgündeki Doğu Türkistan Hükümeti’nin Kurucusu ve Seçilmiş Başbakanı Enver Yusuf Turani , 13 Eylül 2004’te Virginia’daki Annandale Bölge Kütüphanesi’nde bir konuşma yapıyor.

Turani , vatanının bağımsızlığını savunmak amacıyla 1996 yılında Washington DC’de profesyonel bir siyasi örgüt olan Doğu Türkistan Ulusal Özgürlük Merkezi’ni 2004 yılına kadar örgütün başkanlığını yaptı .  Turani, Doğu Türkistan’ın durumuna ilişkin gösteriler, konferanslar ve kültürel etkinlikler düzenledi. Ayrıca , ülkesinin işgaline son verme konusunda onların desteğini kazanmak amacıyla ABD Başkanı Bill Clinton , Dalai Lama ve Tayvan Devlet Başkanı Chen Shui-bian da dahil olmak üzere birçok uluslararası ileri gelenle de görüştü . 

Nisan 1996’da Turani , 14. Dalai Lama Tenzin Gyatso ile bir araya gelerek Doğu Türkistan ve Tibet arasında Çin hükümetine karşı bir ittifak kurdu . Aynı ayın ilerleyen saatlerinde Turani ve işgal altındaki Tibet ve İç Moğolistan’ın temsilcileri, Washington DC’deki Çin büyükelçiliğinden New York City’deki Birleşmiş Milletlere bir Bağımsızlık Yürüyüşü düzenlediler. İki hafta süren yürüyüşün sonunda Turani, Birleşmiş Milletler binası önünde Çin’in 1949′dan bu yana Doğu Türkistan’da yaşadığı insan hakları ihlallerine değindi. 

Haziran 1997’de Tibet Bağımsızlık Hareketi’nin desteğiyle Turani, Birleşmiş Milletler önünde Çin’in ulusal bayrağındaki beş yıldızdan birini kesti. Turani, Sincan’ın Çin‘den ayrılması arzusunun sembolik bir jesti olarak yıldızı kaldırdı.

Şubat 1998’de Turani, Dünya Tayvan Dernekleri Federasyonu’nun davetlisi olarak Erkin Alptekin‘le birlikte Tayvan‘ı ziyaret etti ; Dalai Lama‘nın ağabeyi Profesör Thubten Jigme Norbu ; Tashi Jamyangling, sürgündeki Tibet Hükümeti’nin eski İçişleri Bakanı; ve Güney Moğol Halk Partisi Başkan Yardımcısı Johnar Bache. Tayvan’ın bağımsızlık aktivistleri ve Tayvan’ın bağımsızlık yanlısı Demokratik İlerici Parti üyeleri , Tayvan Yasama Yuanı Başkanı Liu Sung-pan ile görüştüler ; Tayvan’ın eski başkanı Chen Shui-bian ; ve Kaohsiung Belediye Başkanı Frank Hsieh . 

4 Haziran 1999’da Turani, Doğu Türkistan bağımsızlık hareketine destek aramak için ABD Başkanı Bill Clinton ile görüştü.  Turani Clinton’a Çin’e karşı bağımsızlık savaşı verilmesinden yana olduğunu söyledi .  Cia daki görevi belli olmasın diye ,Suudi Arabistan’daki zengin Uygurlar tarafından finanse edildiğini iddia etti . 

20 Temmuz 2001’de Turani, Çin’in Doğu Türkistan’ı işgaline ilişkin ilk mektubuna yanıt olarak ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Başkan George W. Bush adına bir mektup aldı. Mektup, ABD hükümetinin “Uygurların ve Çin’de yaşayan diğer kişilerin temel insan haklarını (örgütlenme, toplanma, din, inanç, vicdan ve ifade özgürlüğü hakları)” koruma konusundaki istekliliğini ifade ediyordu. 

Sürgündeki Doğu Türkistan Hükümeti

14 Eylül 2004’te diasporanın Uygur ve Kazak üyeleri Washington DC’de Sürgündeki Doğu Türkistan Hükümeti‘nin (ETGE) kurulduğunu ilan ettiler ve Turani Başbakan seçildi.

 Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Kong Quan, bu tür grupların Sincan bölgesindeki terörüne atıfta bulunarak hoşnutsuzluğunu açıkça dile getirdi .  Kasım ayında ABD hükümeti “sürgündeki herhangi bir Doğu Türkistan hükümetini tanımadığını ve bu türden herhangi bir kuruluşa destek sağlamadığımızı” ilan etti.

ETGE’nin resmi internet sitesi olarak geniş kitlelerce tanınan East-Turkistan.net’e göre, ETGE Parlamentosu, Turani’yi 2006 yılında “ETGE’nin 4 Sayılı Anayasa Değişikliğini ihlal ettiği” gerekçesiyle suçlamıştı. [27] Turani, bir “darbe girişimiyle” karşı karşıya olduğunu iddia etti. 28 Temmuz 2005’te kendisini “devirmeye” çalışan ETGE yetkilileri tarafından. Enver Yusuf Turani yani Rıchard John Kennedy  , kendisine karşı olanları sınır dışı ettiğini ve o tarihten bu yana kendi hükümetini yönetmeye devam ettiğini iddia etti. ETGE’nin , Başbakan ve Cumhurbaşkanının görev süresini herhangi bir kişi için 4 yıllık iki dönemle sınırlandıran anayasasına rağmen Turani, 2004’ten 2019’a kadar kendisinin Başbakan olduğunu iddia etmeye devam etti . ETGE’nin ikinci başkanı olmak. Turani’nin bizzat yüklediği YouTube videoları ve bazı yan Türkçe makaleler dışında, hiçbir ana akım veya güvenilir kaynak onun cumhurbaşkanı veya başbakanı olarak 2019’dan bu yana bahsetmedi.

1- ) #EnverYusufTurani ABD vatandaşı olduktan sonraki ismi #RıchardJohnKennedy ’nin Yeni Gizemli Evliliği !..
2-) Anwar Yusuf Turani veya yeni ismi Rıchard John Kennedy ’nin yeni eşi Uygur uyruklu Bayan #WufuliBumailiamu’nun öldürülen eski eşi Saimait Aierken kimdir ?
3-) Eski eş Neden ? Niçin? Nasıl öldürüldü !…
4-) Enver Yusuf Turanı – Richard John Kennedy Cia tarafından ABD’ye kaçırmak içinmi Wufuli Bumailiamu ile evlendi !..
5-) Abd , Türkiyede Öldürülen #AsyaBölgesinin En büyük h#Kaçakçısı ve #Karapara ödemelerini yöneten #SaimaitAierken Başında olduğu Milyarlarca Dolarlık Uluslararası Elektronik ve Beyaz Eşya Araç kaçakçılığı hashtag#KaraPara suçlarından dolayı Abd de Yargılamak ve #AsyaÜlkelerini Özellikle #Çin Devletine baskı yapmak için mi Bu Planı Cia Ajanı Uygur Uyruklu #RıchardJohnKennedy yani  Her kesin bildiği ismi olan #EnverYusufTurani üzerinden yapıyor ?
6-) Amerika acaba kara para ödemelerinin İngiltere, Almanya, Dubai ve Amerika üzerinden yapıldığını öğrendiği için Uygur Uyruklu bayan Wufuli Bumailiamu İtirfçı yapıp Asya Bölgesindeki ülkelerde bu işlere karışanları yargılama Planı mı Yapıyor ?
7-) #Uygur uyruklu Bayan #WufuliBumailiamu Basına çıkan haberlerde ; Ölen Eşim bu şahısların para transferlerini genellikle İngiltere, Almanya, Dubai ve Amerika ülkelerine yapardı. diye Bütün Gazete ve Tv lerde yayınlanmıştı.

Yorum bırakın